T.C. Info

Twenthe Cup (Autocross)

De Twenthe Cup bestaat sinds het jaar 2000 en is destijds opgericht door een aantal verenigingen. Dit is later uitgebreid met andere verenigingen/clubs, die gezamenlijk de wedstrijden organiseren voor het kampioenschap. De verenigingen/clubs die dit doen zijn: 

ASB Bornerbroek, SAL Langeveen, ACCA Albergen, ASVM Markelo en de MACH Haarle.

Het doel van de Twenthe Cup was om de Regio-klasse een kampioenschap te geven. Dit werd later uitgebreid met de Standaard-, Toerwagen-, en Junior-klasse. Deze auto’s lijken qua uiterlijk op auto’s die je normaal op straat ziet. 

De Twenthe Cup gaat in 2012 uitbreiden, zodat de Kevers en Sprinters ook kunnen deelnemen aan de Twenthe Cup.

Meedoen aan de Twenthe Cup is gratis, de deelnemers die aan de wedstrijden van bovengenoemde verenigingen meedoen en in de finale komen, waar 15 auto’s aan de start zullen staan (indien aanwezig), en die bij de eerste 10 eindigen pakken punten en worden automatisch meegeteld voor het Twenthe Cup Kampioenschap.

Verslaggeving van de Twenthe Cup wedstrijden wordt verzorgd door de “vaste” speaker/omroeper Dinant Veneman uit Holten. 

Tussenstanden worden bij elke meetellende wedstrijd op het prikbord opgehangen, zodat de rijders (die zelf fanatiek mee rekenen) kunnen zien hoeveel punten zij nodig hebben, zodat ze aan het einde van het jaar, de 3e zaterdag van november, bij de feestavond hun prijs in ontvangst kunnen nemen. 

De feestavond, 3e zaterdag van November, is vrij toegankelijk voor iedereen en de zaal is open vanaf 20:00 uur. Op deze feestavond worden de eerste 10 van elke klasse gehuldigd en er is tevens een verloting met mooie prijzen. Iedereen kan en mag meedoen aan deze verloting! Heeft u zin aan een gezellige feestavond, dan bent u van harte welkom bij de Feestavond van de Twenthe Cup! 

Wij zien u graag op de feestavond en op de wedstrijden!
Zie voor data en plaatsen ook de websites van de  organiserende verenigingen. 

Organisatie Twenthe Cup. 

ASB Bornerbroek        -        www.broeswillems.nl/joomla

SAL Langeveen           -        www.salangeveen.nl

ACCA Albergen           -        www.albergsecrossclub.nl

ASVM Markelo             -        www.asvm.nl

MACH Haarle              -        www.machaarle.nl